الگوریتم کمک گرفتن در مورد آرچ‌لینوکس

توسط: vahit

جوامع نرم‌افزار‌های آزاد و مخصوصاً گنو/لینوکس مصداق بارزی از همکاری عمومیه، همه‌ی افراد حاضر در این اجتماعات و گروه‌ها پیشرفت خودشون رو مدیون کمک‌های بی‌چشم داشت بقیه افراد این جامعه هستن. و به نوعی می‌شه گفت این قشر با وجود کمک‌های خودشون سر پا هستن. گذشته از این، عادات خیلی جالبی می‌شه در این اجتماعات دید، مثلاً ممکنه با مشکلی مواجه بشیم که هیچ کس نتونه کمکی بکنه ولی قطعاً خیلیها به نحوه‌ی حل مشکل ما علاقه‌مند خواهند بود.  درسته برای هر مشکلی در هر زمینه‌ای از گنو/لینوکس کسی پیدا می‌شه که برای حل مشکل کمک حال ما باشه ولی برای گرفتن نتیجه‌ی درست تنها سؤال پرسیدن جواب نمی‌ده. متأسفانه در مدرسه به ما یاد داده شده «پرسیدن عیب نیست، ندانستن عیب است» و هیچ کس نگفته که یه جاهایی پرسیدن خودش بزرگترین عیبه. جوامع نرم‌افزار‌های آزاد و به خصوص جوامع گنو/لینوکسی هم جز همین موارد هستن. هیچ کسی دوست نداره وقتش رو با یک سؤال ناشیانه، ناقص یا تکراری تلف کنه ولی در عوض بیشتر افراد دوست دارن حداقل یه دور سؤال جالب رو مطالعه کنن.

کامیونیتی آرچ‌لینوکس به عنوان یکی از فعال‌ترین اجتماعات گنو/لینوکس کارهای خیلی جالبی انجام می‌ده. چند روز پیش توی ویکی آرچ‌لینوکس یه تصویری دیدم که نحوه‌ی برخورد با مشکل و روال تلاش برای حل کردن اون رو به شکل الگوریتم کشیده بود. برای خودم ذخیرش کردم تا هر از گاهی که مشکلات یه خورده زیادی بهم فشار میارن قبل از سؤال پرسیدن یه دور مرورش کنم تا خدای نکرده سؤال ضعیف نپرسم یا وقت کسی رو با یه سؤال چیپ نگیریم. فک کردم به اشتراک گذاشتنش هم خوب باشه. روال به زبان انگلیسی هست ولی ساده و قابل فهمه و نیازی به ترجمه نمی‌بینم. برای رعایت حال دوستانی که اینترنت حجمی یا سرعت پایین دارن عکس رو به صورت بند انگشتی می‌زارم ولی می‌تونید با کلیک روی اون عکس رو در اندازه‌ی واقعی ببینید.

Arch Linux Help Guide

Arch Linux Help Guide

اگر می‌بینید که جایی از روال با چیزی که شما رفتار کردین یا فکر می‌کنید درسته متفاوته پیشنهاد می‌کنم یه نسخه برای خودتون ذخیره داشته باشید. :)